Individuel terapi

Terapi med fokus på sammenhæng mellem krop og psyke


Jeg arbejder ud fra en grundlæggende forståelse af os mennesker som en fysisk og psykisk helhed, dvs. krop og psyke påvirker hinanden gensidigt. Kroppen fortæller os om vores følelsesmæssige tilstande, fx har vi kvalme, ondt i maven og trykken for brystet ved angst, og vi kan omvendt mindske vores angst ved dybe vejrtrækninger. Uanset om man er belastet af angst eller stress, en spiseforstyrrelse eller manglende impulskontrol, er det typisk afgørende at lære nye veje til at være med svære følelser og kunne berolige sig selv. I et samtaleforløb hos mig vil du blive hjulpet til i højere grad at kunne berolige dig selv på nye måder, så det ikke sker gennem overpræstation, tvangshandlinger, restriktiv spisning, impulskøb eller kontroladfærd.


Selvberoligelse kan både foregå via vores tænkning, men det er centralt også at lære at mestre de kropslige veje til selvberoligelse via træning i kropsbevidsthed og aktivering af den del af dit nervesystem, der hjælper dig til at blive afspændt, afslappet og rolig. 



Udgangspunktet for din behandling hos mig er kognitiv adfærdsterapi, når det kommer til

symptombehandling. Det betyder, at jeg arbejder ud fra den forståelse, at dine tanker aktiverer dine følelser, og den måde, du oplever og rummer dine følelser på, får betydning for, hvad du gør, altså din adfærd. Når man i terapi støttes til ændring af adfærd, fx begynde at spise igen eller

begrænse impulshandlinger, opstår der typisk et behov for at lære at kunne rumme svære følelser og kunne berolige sig selv på nye måder. Det er særligt i denne del af behandlingen, at jeg også gør brug af kropsterapeutiske interventioner med fokus på at træne et kropslig opmærksomhed,

der er afgørende for en sund følelsesmæssige regulering.




Læs mere her

Et behandlingsforløb

I en terapiforløb sætter vi sammen mål for, hvad du ønsker at kunne, som du lige nu ikke kan. Det er afgørende for bedring, at du lærer at overvinde din angst og gøre det, som dine tanker fortæller dig er farligt – uanset om det er at spise, at være blandt andre mennesker, ikke at vaske hænder mv. Men det er samtidig afgørende, at du får indsigt i de tankemønstre og de følelser, som gør det svært for dig at være til. Et terapiforløb handler altså om både at ændre uhensigtsmæssig adfærd, bearbejde fastlåste tankemønstre og lære at udholde og være i følelser uden kontrol- eller undgåelsesadfærd. 

Book en konsultation

Kontakt mig så vi kan drøfte, om et samtaleforløb
 kan være en hjælp for dig.
Kontakt mig her